Szent Margit Gimnázium sportcsarnok

A műemléknek minősülő Szent Margit Gimnázium elhelyezkedése határozta meg a nem rég elkészült sportcsarnok koncepcióját, hiszen az iskola mögött rendelkezésre álló terület tereplejtését bele kellett kalkulálni az építészeti tervezésbe.
Az építmény domboldalba rejtése kiváló megoldásnak bizonyul, mely igen látványos is egyben. A sportcsarnok mindennapi, sportolói megközelítésének és közönségforgalmának szintbeli elválasztásával alakult ki a belső funkcionális rend. Az épület magját a sportterem adja, mely egyaránt fogad kosár- és röplabda mérkőzéseket, illetve párhuzamos tornatermi órákat osztott teremhasználattal. A teremmel szintben található kiszolgáló funkciók – öltözők, tanári szobák és raktárak – az udvar síkján a gimnáziumból a legrövidebb úton érhetők el. A kiszolgálóterek tetején kialakított galérián keresztül közelíthető meg a látogatói előcsarnok és a lelátó.

A sportcsarnok sporttechnikai kiegészítőit a Sport Floor szállította. Az ELAN-Inventa térelválasztó függöny fontos szerepet tölt be a megosztott felhasználásra tervezett csarnok életében. A szintén ELAN-Inventa márkájú, mennyezetről lehajtható kosárpalánkok hozzájárulnak a belső tér maximális kihasználásához.
A fali fix kosárpalánk, gurítható mobil kosárállvány és a verseny mobil röplabda háló a tornatermi órák állandó kelléke.
Nagyobb-, és kültéri sportesemények esetén ELAN-Inventa összeszerelhető kézikapu és kültéri kosárpalánk áll rendelkezésreVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük